تاریخ تحول از شرکت های امتیازی تا سهامی عام
تاریخ تحول از شرکت های امتیازی تا سهامی عام
در رابطه با تاریخ تحول از شرکت های امتیازی تا سهامی عام:
شرکت های امتیازی در قانون تجارت ایران چه تعریفی دارند؟
شرکت های امتیازی
به نوعی از شرکت های خارجی میگویند که یک یا چند قسم عملیات تجاری یا امتیازی از دولت تحصیل کرده باشند و براساس تبصره ماده ۵ نظامنامه اجرا قانون ثبت شرکت های خارجی برقرار گردیده هرگاه شرکت خارجی شرکتی باشد که شرایط عملیات آن به منظور امتیاز نامه صحیح و منظمی مقرر گردیده علاوه بر اسنادی که باید در موقع تقاضای ثبت ارائه دهد باید مواد امتیازنامه با تصدیق وزارت امور خارجه حاکی بر صحت این امتیازنامه نیز تسلیم شود.
شرکت سهامی عام
یکی از انواع شرکتهای سهامی است که قسمتی از سرمایهٔ آن از طریق فروش سهام به غیر مؤسسان (مردم) تأمین شود. سهام شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار داد و ستد میشود.
سازمانهای بورس در برخی کشورها معمولاً شرکتهایی را میپذیرند که دارای سرمایه و اعتبار بسیار قوی باشند. مؤسسان این گونه شرکتها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین میکند. در این نوع شرکتها، صاحبان سهام میتوانند سهام خود را در بورس فروخته و در واقع مالکیت خود را به دیگران منتقل کنند.
تعداد شرکا در شرکت سهامی عام زیادتر از سایر انواع شرکتهای سهامی است؛ این امر میتواند منجر به جمعشدن سرمایههای کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ بشود که انجام فعالیتهای اقتصادی سنگین را میسر میسازد. در این نوع شرکتها نقل و انتقال سهام آسان است و محدود به رضایت دیگر سهامداران نیست.
شرکت سهامی
، در اصطلاح علم اقتصاد، شرکتی است که برای انجام امور تجاری تشکیل میشود وسرمایهٔ آن متشکل از سهام همارزش یا تعداد یکسان سهام است. شرکتهای سهامی به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم میشوند که مهمترین تفاوت این دو در این است که سهام شرکتهای سهامی عام در تالار بورس قابل مبادله است.
بزرگترین نوع سازمانهای تجاری در جهان است. شخصیت حقوقی شرکت سهامی، مستقل از مالکان آن است و بسیاری از امتیازات و حقوق و تعهدات یک شخصیت حقیقی را دارد. مثلاً میتواند بانام خود وام بگیرد یا اقدام به خرید دارایی کند. میتواند علیه دیگران، اقامه دعوا کند، همچنین میتواند با سایر افراد قرارداد منعقد کند. حتی میتواند مالک شرکت تضامنی یا سهامی دیگر باشد.
منبع:
1 دیدگاه