بررسی حقوقی فیلترینگ تلگرام
این قسمت از رادیو فرصت به بررسی حقوقی فیلترینگ تلگرام توسط ضرغام نره ئی می پردازد.
با ما همراه باشید.
پیامرسان تلگرام
پیامرسان تلگرام در ایران دارای حدود ۵۰ میلیون کاربر است و ۶۰ درصد از پهنای باند اینترنت این کشور صرف استفاده از این اپ میشود.
پس از اختلالات ایجاد شده توسط دولت ایران برای استفاده از وایبر و لاین، توجه مردم ایران به سمت پیامرسان تلگرام جلب شد.
از جمله عللی که باعث این امر شد، میتوان به سرعت و امنیت این پیامرسان اشاره کرد به علاوه اینکه امکان انتقال گروهها از نرمافزارهای قدیمی به این نرمافزار با استفاده از لینکهای دعوت وجود داشت.
اضافه بر این در این پیام رسان، محدودیت تعداد عضوگیری در گروهها، از ۵۰ عضو در وایبر به ۵۰۰۰ عضو افزایش مییافت و امکان تبادل فایلها با حجم تا یک گیگابایت ممکن بود.
حکومت جمهوری اسلامی ایران بارها بحث فیلترینگ تلگرام را مورد بررسی قرار داد و همواره محدودیتهایی را برای دسترسی کاربران به آن اعمال کردهاست به گونهای که دسترسی کاربران به این پیامرسان همواره با اختلالات جدی مواجه میشدهاست.
طی تظاهرات ۸ دی ماه سال ۱۳۹۶ تلگرام به مدت بیش از یک هفته از دسترس کاربران ایرانی خارج شد و بالاخره در تاریخ ۲۳ دی ماه ۱۳۹۶ مجدداً در دسترس قرار گرفت.
تلگرام در ۱۰ اردیبهشت ۹۷ مجدداً در ایران به دستور قضایی از دسترسی کاربران خارج شد. در دستور قضایی دادستانی تهران آمده بود که تلگرام باید به گونه ای فیلتر شود که حتی با ابزارهایی شبیه فیلترشکن هم قابل دستیابی نباشد.
فیلترینگ تلگرام
تجربه دو بار فیلتر شدن تلگرام در ایران نشان میدهد کاربران ایرانی نه به پیامرسانهای خارجی مانند واتساپ مهاجرت کردند و نه مشتری پیامرسانهای داخلی مانند سروش شدند، بلکه در جستجوی فیلترشکن بودهاند.
در نظرسنجی ای که در مهر ماه ۱۳۹۷، حدود ۶ ماه پس از فیلترینگ تلگرام، توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران انجام شد، مشخص شد که علیرغم فشار گسترده حکومت ایران برای مجبور کردن مردم به استفاده از پیام رسانهای داخلی به جای تلگرام، باز هم اکثریت کاربران از این پیام رسان استفاده میکنند.
طبق این نظرسنجی، ۶۲٫۵ درصد از پاسخگویان اعلام کردند قبل از فیلتر تلگرام از این پیامرسان استفاده میکردند و در مهر ماه ۱۳۹۷، ۴۷٫۳ درصد از کل پاسخگویان اعلام کردهاند همچنان از تلگرام استفاده میکنند که این عدد نسبت به خرداد ماه تقریباً ثابت ماندهاست.
بررسی حقوقی فیلترینگ تلگرام
منبع ویکیپدیا
1 دیدگاه